Ono kada ti KEC promeni život…

Milica me kontaktirala nakon 3. ICV Kongresa controllera, negde u junu. Komunicirale smo kratko preko facebook-a u vezi digitalnog marketinga. Nakon par meseci sam je kontaktirala ponovo. Imala sam želju da je upoznam i da saznam kako to ona stiže na sve strane. Videla sam na facebook-u da je ispratila kvalitetne događaje i upoznala mnogo ljudi.
Pozvala sam je na kafu, čula njenu priču i izrazila sam želju da se priča o KEC-u i ukusnim voćnim rolnicama čuje. Ova priča je zdrava i poučna…
I, da! Probajte voćne rolnice iz Gardenike!

Konzumiraj život_Milica Zlatić_Gardenika_KEC

Ja sam Milica. Ja sam volonter.
Ponosno ističem da sam jedan od volontera KEC-a. Dolazim iz Užica, studentkinja  sam Poslovne ekonomije u Beogradu. Tu sam već 5 meseci i svojim angažovanjem stekla sam poverenje kako zaposlenih, tako i ljubav, poštovanje i saradnju sa svim korisnicima Kreativno edukativnog centra. Takođe u sklopu volonterskih aktivnosti sam i menadžer prodaje i marketinga socijalnog preduzeća “Gardenika”.

Milica sa voćnim rolnicama iz Gardenike
Milica sa voćnim rolnicama iz Gardenike

Ove godine u Privrednoj komori Srbije, održavao se Sajam socijalnog preduzeća. Na sajmu sam upoznala predsedincu Udruženja, Margaretu Kecman. Ispričala mi je priču o Kreativno edukativnom centru i istakla njihove borbe i zalaganja za osobe sa invaliditetom. S obzirom da sam završila ispite na fakultetu, slobodno vreme do početka narednog semestra želela sam da iskoristim za volonterski rad i usavršavanje. Ostvarile smo jednu lepu saradnju i prijateljstvo koje traje.

Nemojte okretati glavu od onih kojima vaše prihvatanje znači zaista mnogo…
Volonterski rad u bilo kojoj organizaciji uvodi lepe promene u okolinu, kao i sticanje novih znanja i veština.
U dnevnom boravku svakodnevno se pružaju socijalne usluge u prostoru, koji je Skupština grada dodelila Centru na korišćenje, a renovirala ga je Ambasada SAD u Beogradu. Stručni tim, sastavljen od stručnjaka različitih profila, u saradnji sa roditeljima i strateljima, realizuje širok spektar kreativnih, edukativnih i rekreativnih aktivnosti u kojima se naši korisnici svakodnevno angažuju, samopotvrđuju i uz podršku stručnjaka grade svoje životne i radne veštine.

„Kada oslobodiš svoje misli i vidiš potencijal u svakome, proširićeš svoje horizonte i krug prijatelja!“
Gardenika tim iz udruženja „KEC MNRO“ nakon uspešnog teniskog turnira

Prelepe uspomene, učenje i unapređenje života korisnika KEC-a
Moje angažovanje ogleda se u komunikaciji i druženju sa korisnicima, kao i plasman jedinstvenog proizvoda na tržištu Srbije – voćnih rolnica. Svaki dan za mene predstavlja jedno novo iskustvo. Od samog početka volontiranja osetila sam prihvaćenost od strane korisnika i svih zaposlenih. Defektolozi u Udruženju sa korisnicima zajedno pokreću određenu temu za razgovor, u kojoj svako od nas iskazuje svoje mišljenje, kako bi svi mi jedni od drugih naučili nešto novo. Osobe sa intelektualnim poteškoćama imaju problem izolovanosti i na prevazilaženju ovog problema se mora raditi. Zajedno se trudimo da kroz igru, muziku, šetnje, učenje stranog jezika, sport, unapredimo kvalitet njihovog življenja i pravo na aktivan i ispunjen život u zajednici. Najlepši trenuci jesu oni kada smo svi na okupu da uz rođendansku pesmicu proslavimo rođendan korisnika. Takođe, uspeli su da me iznenade svojim crtežima, koji meni ostaju kao uspomena na druženje sa njima.

Radovi korisnika KEC-a
Radovi korisnika KEC-a

Da kažem nešto više o čarobnim rolnicama…
Voćne rolnice koje proizvodi socijalno preduzeće Gardenika su 100% zdrave poslastice od sveže mlevenog, a zatim sušenog voća, ne sadrže gluten, dodatni šećer, konzervanse, veštačke boje i ukuse, niti druge aditive i postan su proizvod. Voćne rolnice su praktična poslastica za sve generacije, koje možete da nosite svuda sa vama, na posao, putovanja, u školu, šetnju ili bilo gde da krenete. Naš plan je da u narednom periodu stvorimo saradnju sa uspešnim hotelima i kompanijama, koje bi poručivali naše voćne rolnice za promotivni materijal na konferencijama, tribinama i drugim javnim događajima. Takođe voćne rolnice i u tom slučaju etikete sadrže podatke i logo naručioca.

Voćne rolnice iz Gardenike
Voćne rolnice iz Gardenike

Korisnici Mnro Kreativno edukativnog centra, angažovani su i u socijalnom preduzeću Gardenka. Prihod od prodaje Gardenika proizvoda usmerava se u Kreativno edukativni centar KEC, sa ciljem da se omogući sprovođenje neophodnih programa rada sa osobama sa intelektualnim teškoćama. KEC razvija socijalno preduzetništvo sa ciljem otvaranja novih radnih mesta za svoje korisnike i obezbeđivanje samoodrživosti centra.

Kreativci iz KEC-a obožavaju voćne rolnice
Kreativci iz KEC-a obožavaju voćne rolnice

Voćne rolnice potražite u radnjama na sledećim lokacijama u Beogradu:

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s